Ηράκλειο: 26oC

Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

13.01.2024, 18:54

Η πιο νόστιμη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην ινδική εκδοχή του φτιάχνοντάς το με μια πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα.

Συστατικά

Για την πικάντικη σάλτσα

  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. νερό, βραστό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 πιπεριά τσίλι, μικρή, χωρίς τα σπόρια της
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • 900 γρ. μπούτι κοτόπουλου, ολόκληρα με το κοπανάκι
  • 1 πιπεριά τσίλι, μικρή, χωρίς τα σπόρια της
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα 5 spices
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

Μέθοδος εκτέλεσης 

Για την πικάντικη σάλτσα

  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ ακόμα.)

Για το κοτόπουλο

  • Κόβουμε την πιπεριά τσίλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Φοράμε γάντια και τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψάκι.
  • Ρίχνουμε το κύμινο, το μείγμα 5 spices, την πιπεριά τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού.
  • Προσθέτουμε το 1/3 από τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο.

Για το σερβίρισμα

  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πιπεριές τσίλι, και σερβίρουμε.