Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ισραήλ: Εκκένωση της Σντερότ ενόψει των χερσαίων επιχειρήσεων

15.10.2023, 13:58

Οι κάτοικοι της πόλης που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών της Χαμάς

Εκκένωση της ισραηλινής πόλης Σντερότ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γάζα πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι κάτοικοι της πόλης που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών της Χαμάς πρόκειται να μεταφερθούν στην Εϊλάτ, την Ιερουσαλήμ ή ακόμη και το Τελ Αβίβ, όπου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία.

Ο δήμος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η εκκένωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστά στους κατοίκους να φύγουν από την περιοχή, που έχει περίπου 7.000 σπίτια.

Άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη ισραηλινή επίθεση στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Αναβολή των επιχειρήσεων λόγω καιρού

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, η ισραηλινή επίθεση αναβλήθηκε για αρκετές ημέρες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, αναφέρει το δημοσίευμα, όμως αναβλήθηκε εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις.

Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλουμενη τους αξιωματούχους.

Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φονική επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ