Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Ιταλική φοκάτσια με ντομάτα και ελιές

08.05.2024, 1:10

Αφράτη ζύμη και τέλειο άρωμα, ό,τι πρέπει για τη νηστεία

Η ιταλική συνταγή για φοκάτσια στο φούρνο είναι η ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για ένα νόστιμο σνακ και έχετε κουραστεί από τις συνηθισμένες πίτες.

Αυτή η συνταγή είναι επίσης ιδανική για την περίοδο της νηστείας και μπορείτε να την προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Οι φοκάτσια είναι αφράτες και αρωματικές, ενώ είναι εύκολες στην παρασκευή. Ίσως το μόνο που θα σας πάρει λίγο χρόνο είναι η αναμονή για το ζύμωμα. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα στο γευστικό και υφαντικό επίπεδο θα σας ανταμείψει.

Για τη σημερινή συνταγή, επιλέξαμε μυρωδικά, τοματίνια και ελιές.

Υλικά

  •  2 έως 2-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε αποξηραμένη ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ψιλοκομμένα τοματίνια
  • ψιλοκομμένες ελιές

Εκτέλεση

  •  Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι, αλάτι, ζάχαρη, σκόρδο, μυρωδικά, πιπέρι και 1-1/2 φλιτζάνια αλεύρι.
  • Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική,για περίπου 7 λεπτά και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, αλείφοντας το ζυμάρι παντού με λάδι.
  • Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  • Αφού το ζυμάρι φουσκώσει το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και το αφήνουμε ξανά να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά. Με τις άκρες των δακτύλων, κάντε αρκετές «τρύπες» πάνω από τη ζύμη.
  • Ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι, τοποθετήστε τις ντομάτες από πάνω και τις ελιές, το δεντρολίβανο και τα μπαχαρικά σας και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

πριν από 45 λεπτά
Υγεία

Οι ειδικοί απαντούν! Πόσα μελομακάρονα επιτρέπεται να τρως τη μέρα;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης στην Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Μάνα και ανήλικος γιος στη Θεσσαλονίκη παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Άρτα: Άνδρας με μαχαίρι έκλεψε κατάστημα ψιλικών – Εντοπίστηκε και συνελήφθη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Το εορταστικό ωράριο των Λαϊκών Αγορών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Πολιτική

Τσιάρας: «Η κυβέρνηση έχει κάνει τα βήματα που έπρεπε για να βρεθούμε στο τραπέζι με τους αγρότες»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

Τραγωδία στην Κύπρο: 71χρονη είχε σταματήσει στη ΛΕΑ και την παρέσυρε αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά: 71χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αποβίβασης από πλοίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κρήτη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ (Βίντεο και εικόνες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Από αύριο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →