Εύκολα και υγιεινά
Αν ψάχνετε μια εύκολη και πεντανόστιμη vegan συνταγή, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε καλαμάκια με vegan nuggets και λαχανικά, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα nuggets
- 1 κολοκυθάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 300 γρ. vegan nuggets
Για τη σαλάτα αβοκάντο
- 2 αβοκάντο
- ½ ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το σερβίρισμα
- φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
- πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης.
- Προσθέτουμε στο ταψί τα vegan nuggets, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Στον μισό χρόνο γυρνάμε τα nuggets, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και καρφώνουμε τα λαχανικά και τα nuggets εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.
Για τη σαλάτα αβοκάντο
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και τα ανοίγουμε.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια καρφώνοντας ένα μαχαίρι, και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, και την σπάμε με το μαχαίρι σε κομμάτια.
- Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια και το μπολ με τη σάλτσα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
- Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί.

Δημοφιλή
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
Ανησυχία στα Χανιά για ρήγμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Φωτογραφίες)
ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Νέα ανείπωτη τραγωδία - Μία νεκρή σε τροχαίο δυστύχημα
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα