Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ένα φαγάκι νόστιμο, χορταστικό και ελαφρύ ότι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου που βγαίνουν τα πιο νόστιμα καλαμάρια.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες λεπτές
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τα καλαμάρια με μακαρονάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα και 600 ml νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
- Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και άλλα 700-800 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασί- α του ζυμαρικού – το φαγητό θα πρέπει να είναι μελωμένο, χωρίς πολλά ζουμιά, αλλά όχι και στεγνό. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στην Κίσσαμο: Για ένα χαστούκι βάφτηκε με αίμα η γιορτή κάστανου - Τι λέει η οικογένεια του δράστη
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σοκ στα Χανιά από την εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου: Σκότωσε το «αίμα» του ενώ χόρευε στο πανηγύρι - Φόβοι για βεντέτα
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο
Θλίψη στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παρσωτάκη