Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή
Καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα ένας καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων και υφών, η δροσερή σως γιαουρτιού απογειώνει τη γεύση.
Υλικά
Για τη καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 σαλάτα
- 4 φέτ. πεπόνι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτ. προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
- 1 φλ. καρύδια
Προαιρετικά
- 1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού ή σταφύλι φράουλα
Για τη σως
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 λάιμ (το χυμό του)
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τη σως.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ.
- Ελέγχουμε το αλάτι.
- Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.
- Προσθέτουμε το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Χαμός σε διάσημη καφετέρια: Τρίχρονη έσπασε τραπέζι αξίας 1.400€ – Η μητέρα καταγγέλλει «ομηρία» μέχρι να πληρώσει
Αλάσκα: «Πότε θα πάψετε να σκοτώνετε αμάχους;» – Η ερώτηση στον Πούτιν που αγνόησε
Αυτά είναι τα γλέντια του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη
Πώς πιάστηκε στα «δίχτυα» της δικαιοσύνης η πασίγνωστη influencer
Προσωπικός Αριθμός: Τι θα γίνει με όσους δεν τον έχουν εκδώσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου
Δεκαπενταύγουστος: Τι να στείλω σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα - Οι καλύτερες ευχές
Ποιο είναι το σπάνιο σύνδρομο που προκάλεσε παράλυση στην 14χρονη από την Κεφαλονιά
Αρκαλοχώρι: Σαριδάκης και Μανιουδάκης ξεσήκωσαν την Πεδιάδα! - Δείτε βίντεο
Γιώργος Μαζωνάκης: Το νέο μήνυμα του τραγουδιστή μετά τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του