Αναλυτικά η συνταγή
Λίγο διαφορετικά από τα κλασικά κανελόνια με κιμά, αλλά εξίσου πλούσια και ιδιαίτερα, στη γεύση.
Αυτά τα κανελόνια φούρνου, γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά.
Το φαγητό αυτό, είναι κατάλληλο για τα τραπέζια σας, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλά και για τις Κυριακές με την οικογένεια.
Δεν χρειάζεται τίποτα αν το σερβίρεται μόνο του, παρά μόνον μια σαλάτα.
Όμως θα είναι εξαιρετικό και σε έναν γιορτινό μπουφέ, για να καλύψει επάξια, την κατηγορία, «ζυμαρικό» και «πίτα».
Πηγή: gastronomos.gr
Κανελόνια με σπανάκι μπέικον και τυριά
Υλικά:
1 κουτί κανελόνια
2 μέτρια κρεμμύδια
500 γρ. σπανάκι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 τριμμένη ντομάτα
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
αλατοπίπερο
Για την σάλτσα ντομάτας:
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο
Για την επικάλυψη:
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Πηγή: freepik
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα κανελόνια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας στο λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη και αλατοπίπερο.
Βράζουμε μέχρι να πυκνώσει λίγο.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στο ταψί(μεγάλο πυρέξ) και μέσα εκεί γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρά.
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και αν έχει περισσέψει γέμιση, την ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα και μετά τη ρίχνουμε.
Βάζουμε μέσα στο ταψί, σιγά-σιγά, ένα μικρό ποτήρι νερό και το κουνάμε απαλά.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει το φαγητό μας, χρυσή κρούστα.
Πηγή: newsit.gr
Σύνοψη άρθρου
- - Τα κανελόνια φούρνου γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά για πλούσια γεύση.
- - Είναι ιδανικό φαγητό για ιδιαίτερες περιστάσεις ή Κυριακές με την οικογένεια.
- - Η συνταγή περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας και τυριά για επικάλυψη.
- - Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει χρυσή κρούστα.
Δημοφιλή
Κρήτη: Η κούκλα νονά που έκλεψε τις εντυπώσεις και μαγνήτισε τα βλέμματα - Δείτε το βίντεο
Θλίψη στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο μηχανικός Κωνσταντίνος Πετράκης
Σοβαρή καταγγελία: Διευθύντρια δημοτικού σχολείου χτύπησε δασκάλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών
Κατ’ οίκον περιορισμός 13,5 ετών για τον Γιάννη Ξυδάκη – Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο για πρώην δήμαρχο
Ανείπωτη τραγωδία στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε την μητέρα του με πετσέτα
Άγρια συμπλοκή μετά από τροχαίο: Οδηγός φορτηγού μαχαίρωσε και έστειλε στο νοσοκομείο 3 συναδέλφους του
Αυτά τα 4 ζώδια θα περάσουν δύσκολο Νοέμβριο
Βαρύ πένθος και στη Βιάννο για τον πρόωρο χαμό του δικηγόρου Γιώργου Καραγιάννη