Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια πλούσια πατατοσαλάτα με σολομό και φασολάκια – ένα σαλατογεύμα ιδανικό για τις μέρες που θέλουμε ένα σχετικά ελαφρύ και χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
- 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
- 10 ντοματίνια, στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/4 – 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη «καπνιστή» πατατοσαλάτα με σολομό, ξεκινάμε κόβοντας τον σολομό σε 4 κομμάτια και τον βάζουμε σε μια νάιλον σακούλα για τρόφιμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι, τη ζάχαρη και την πάπρικα και κάνουμε ένα ελαφρύ «μασάζ» στο σολομό, για να καλυφθεί ομοιόμορφα από τη μαρινάδα. Αφαιρούμε όσο γίνεται τον αέρα από τη σακούλα, την κλείνουμε ερμητικά και τη βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί ο σολομός για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω.
- Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα έχει μείνει στη σακούλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 – 3 εκ. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 – 15 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και βράζουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο μείγμα με τις πατάτες. Ρίχνουμε και τα 3 κομμάτια του σολομού (χωρίς το δέρμα του), κομμένο σε μπουκιές. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό σε νιφάδες.
- Σερβίρουμε αμέσως ή κρατάμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»