Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια πλούσια πατατοσαλάτα με σολομό και φασολάκια – ένα σαλατογεύμα ιδανικό για τις μέρες που θέλουμε ένα σχετικά ελαφρύ και χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
- 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
- 10 ντοματίνια, στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/4 – 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη «καπνιστή» πατατοσαλάτα με σολομό, ξεκινάμε κόβοντας τον σολομό σε 4 κομμάτια και τον βάζουμε σε μια νάιλον σακούλα για τρόφιμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι, τη ζάχαρη και την πάπρικα και κάνουμε ένα ελαφρύ «μασάζ» στο σολομό, για να καλυφθεί ομοιόμορφα από τη μαρινάδα. Αφαιρούμε όσο γίνεται τον αέρα από τη σακούλα, την κλείνουμε ερμητικά και τη βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί ο σολομός για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω.
- Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα έχει μείνει στη σακούλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 – 3 εκ. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 – 15 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και βράζουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο μείγμα με τις πατάτες. Ρίχνουμε και τα 3 κομμάτια του σολομού (χωρίς το δέρμα του), κομμένο σε μπουκιές. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό σε νιφάδες.
- Σερβίρουμε αμέσως ή κρατάμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη