Ηράκλειο: 33oC

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

09.07.2024, 0:53

Παραδοσιακή συνταγή 

Τόσο ζουμερή και πεντανόστιμη που δεν θα την αλλάζετε με άλλη. Αν έχετε καρύδια και αλεύρι φτιάξτε την πιο αφράτη καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη. Αν έχετε μπόλικα καρύδια, αλεύρι και σιμιγδάλι θα πετύχετε την πιο αφράτη καρυδόπιτα.

Υλικά

  • 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 3 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
  • Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
  • Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
  • Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
  • Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
  • Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: