Ηράκλειο: 31oC

Κατσικάκι κοκκινιστό με χλωροκούκια

09.05.2025, 10:11

Ανοιξιάτικη συνταγή

Ένα μελωμένο κοκκινιστό με κατσικάκι και χλωροκούκια. Η άνοιξη στο πιάτο!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό κατσικίσια ή αρνίσια σπάλα με λαιμό, κομμένη σε μερίδες των 150 γρ. περίπου
  • 800 γρ. κουκιά, μικρά φρέσκα, τρυφερά με τα λουβιά τους, καθαρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγαλούτσικη, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρασί Μαρουβάς ή ένα μείγμα από κρασί λευκό και κόκκινο και 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι κοκκινιστό με χλωροκούκια, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα, για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τον πελτέ και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και περίπου 200 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κουκιά για 2-3 λεπτά και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, για να μαγειρευτούν μαζί, για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα