Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ζουμερά, φλογερά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, που συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με ζυμαρικά ή με ένα αφράτο, βουτυρένιο ρύζι.
Έτσι θα φτιάξουμε τα λαχταριστά κεφτεδάκια…
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 καυτερή ξερή πιπερίτσα, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, την καυτερή πιπεριά και 200 ml νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 2-2,5 εκ.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν καλά τα κεφτεδάκια.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Πέθανε ο Γιώργος Βασιλάκης, ο λυράρης από το Γαράζο - Το τελευταίο αντίο από την Κρήτη
Αμάρι: Βαρύ πένθος για τον Σταμάτη που έφυγε πολύ νωρίς
Νέες συλλήψεις για τα δύο αδέλφια στα Χανιά – Σοκάρουν οι κατηγορίες στη 2η δικογραφία
Το τελευταίο ...«αντίο» στην Αργυρώ Κλαδά - Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο
Βαρύ το πένθος στην Μεσαρά: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 42 ετών ο αγαπητός Χαρίλαος
Σοβαρό τροχαίο στη Χερσόνησο με εκτροπή μπετονιέρας – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του οδηγού
Αποκλεισμός αεροδρομίου από κτηνοτρόφους: Αποζημιώσεις για τις χαμένες πτήσεις θα ζητήσουν οι τουρίστες
ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται στο μισό το 2026 και καταργείται πλήρως το 2027 - Ποιους αφορά
«Κλείδωσε» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ - Ποιους θα αφορά