Ηράκλειο: 34oC

Κεφτεδάκια μαγειρευτά σε ριγανάτη σάλτσα ντομάτας

25.05.2025, 21:36

Δείτε τη συνταγή 

Ζουμερά, φλογερά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, που συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με ζυμαρικά ή με ένα αφράτο, βουτυρένιο ρύζι.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 καυτερή ξερή πιπερίτσα, τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια μαγειρευτά σε ριγανάτη σάλτσα ντομάτας, αρχικά ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, την καυτερή πιπεριά και 200 ml νερό.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 2-2,5 εκ.
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν καλά τα κεφτεδάκια.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment