Ηράκλειο: 20oC

Κεφτεδάκια και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο

08.11.2025, 12:00

Αναλυτικά η συνταγή

Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μπόλικα μυρωδικά. Το ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο δίνει δροσιά στο πιάτο.

15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
20′ αναμονή
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
5 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Για το ντιπ
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ κεφτεδάκια Πηγή: freepik

 

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και τα κεφτεδάκια γίνονται πιο αφράτα.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες, πλαταίνοντας τα ελαφρά με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι γεμάτο με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί ώστε φύγει το πολύ λάδι.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ντιπ γιαουρτιού και, αν θέλουμε, τηγανητές πατάτες.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με χρήση μυρωδικών όπως δυόσμος και μαϊντανός.
  • Το ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο προσφέρει δροσιά και συνοδεύει ιδανικά τα κεφτεδάκια.
  • Η προετοιμασία του κιμά περιλαμβάνει ξίδι για να μαλακώσουν οι ίνες του, ενώ η ζύμωση διαρκεί 20-30 λεπτά.
  • Τα κεφτεδάκια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και σερβίρονται με το ντιπ, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
πριν από 1 λεπτό
Style

Κεφτεδάκια και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τα 159 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Οικονομία

Ανακαίνισε το σπίτι σου μέχρι το 2026 και κέρδισε έως 16.000 € φόρου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Πηγαδάκια

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φραπές», «χασάπης» και 3 πρωτοκλασάτα στελέχη του Ανδρουλάκη στην Κρήτη καλούνται στην εξεταστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Βορίζια: «Άρωμα αρχαιοκαπηλίας πίσω από το μακελειό» βλέπει ο Τσούκαλης – Τι ερευνούν οι Αρχές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Viral

Το «Ώπα, ώπα» του Σφακιανάκη έγινε σύνθημα οπαδών ομάδας στη Σουηδία – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Έξω φρενών ο Απόστολος Γκλέτσος: «Μου στήσατε παγίδα, είμαι 60 χρονών και είστε παιδάκια!»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Εκτός ΜΕΘ ο 26χρονος που βρέθηκε μαχαιρωμένος σε ασανσέρ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Πολιτική

Οι ευχές του Νίκου Δένδια για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Μαΐμου λογιστής άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ – Τον «τσάκωσαν» στο λιμάνι την ώρα που επιχειρούσε να το σκάσει

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →