Δείτε τη συνταγή
Ένα υπέροχο κέικ γιαουρτιού, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο. Αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο, συνδυάζει γιαούρτι με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και βούτυρο Lurpak και κερδίζει στα σημεία!
Υλικά
Μερίδες: 12
- 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
- 430 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 350 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα
- 220 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό (όχι στραγγιστό), πρόβειο ή κατσικίσιο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή μισό μισό ή 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο Lurpak, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να προκύψει μια ωραία, λεία και μαλακή κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το αρωματικό που επιλέξαμε (ξύσμα, κανέλα ή εκχύλισμα) και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ-αλατιού που είχαμε αφήσει κατά μέρος και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν «κόμποι» αλευριού (1-2 λεπτά αρκούν). Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε περισσότερο για να μην αναπτυχθεί η γλουτένη του αλευριού και βγει σκληρό το κέικ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο μας απαλά 2-3 φορές για να απλώσει το μείγμα καλά και να διαφύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 70 λεπτά και δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, χωρίς ίχνη από υγρή ζύμη.
- Μόλις είναι έτοιμο το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αλέξη Τσικόπουλου: Βίντεο δείχνει τον γιατρό λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης μαζί με την οικογένεια του στην πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας»
Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του
Χανιά: Ρολά για δυο μέρες λόγω Χριστουγέννων σε αυτά τα γνωστά καταστήματα εστίασης
ΔΕΔΔΗΕ: Που θα κοπεί το ρεύμα σήμερα Σάββατο (20/12) στην Κρήτη