Ηράκλειο: 11oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα

01.02.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ένα υπέροχο κέικ γιαουρτιού, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο. Αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο, συνδυάζει γιαούρτι με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και βούτυρο Lurpak και κερδίζει στα σημεία!

Υλικά
Μερίδες: 12

  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 430 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 350 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα
  • 220 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό (όχι στραγγιστό), πρόβειο ή κατσικίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή μισό μισό ή 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  • Για το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο Lurpak, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να προκύψει μια ωραία, λεία και μαλακή κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το αρωματικό που επιλέξαμε (ξύσμα, κανέλα ή εκχύλισμα) και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ-αλατιού που είχαμε αφήσει κατά μέρος και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν «κόμποι» αλευριού (1-2 λεπτά αρκούν). Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε περισσότερο για να μην αναπτυχθεί η γλουτένη του αλευριού και βγει σκληρό το κέικ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο μας απαλά 2-3 φορές για να απλώσει το μείγμα καλά και να διαφύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 70 λεπτά και δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, χωρίς ίχνη από υγρή ζύμη.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Εξάρχεια: «Μάχη» με μολότοφ μεταξύ ομάδας 60 ατόμων και διμοιρίας των ΜΑΤ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ιπτάμενοι Άγιοι Βασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς του ΠΑΓΝΗ – Δείτε εικόνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ στις Σέρρες: Καθηγητής παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια μέσα στην τάξη – Ακούμπησε το εσώρουχό της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Οικονομία

Χάρτης πληρωμών και ελαφρύνσεων για το 2026: Τι ισχύει για αγρότες, συνταξιούχους και μισθωτούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Το Ηράκλειο σε ρυθμούς «Park Run» με τον πρώτο γύρο των Ενετικών Τειχών 

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Ανοίγουν διόδια και λωρίδες από σήμερα για τους ταξιδιώτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

«Αλμυρό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο θα κοστίσει φέτος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Αναπλάσεις και υποδομές υπό χρηματοδοτική πίεση – Το Μαλεβίζι διεκδικεί το μερίδιο των Δήμων από το τέλος ανθεκτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →