Ηράκλειο: 27oC

Κέικ με αβοκάντο

27.03.2025, 5:05

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Το αβοκάντο λειτουργεί σαν ένα επιπλέον βούτυρο χάρη στα πλούσια λιπαρά του, δίνει σώμα και πλούσια υφή σε αυτό το απλό και γευστικό κέικ. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη και γίνεται απλά με καλό χτύπημα των υλικών στον πολυκόφτη μας, ο οποίος πρέπει να είναι μεγάλος για να χωρέσουν τα υλικά.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  • 250 γρ. σάρκα από αβοκάντο (ώριμα, αλλά όχι λιωμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

  1. Για το κέικ αβοκάντο, ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22 εκ.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο ενός μεγάλου πολυκόφτη (όχι μούλτι, γιατί δεν χωράνε τα υλικά) τη σάρκα του αβοκάντο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν μια εντελώς λεία κρέμα.
  4. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς στην κρέμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και κοσκινίζουμε εκεί το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  6. Ανακατεύουμε απαλά με ελαστική σπάτουλα μέχρι απλώς να ενωθούν στο μείγμα. Αδειάζουμε στο ταψάκι.
  7. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  8. Έλέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  9. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα