Ηράκλειο: 27oC

Κέικ με κασέρι και μυρωδικά

06.01.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Το κέικ με κασέρι και μυρωδικά ένα νόστιμο σνακ για το σχολείο και το γραφείο.

Υλικά
Κομμάτια: 6 – 8

  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, κατά προτίμηση πικάντικο, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 5 – 6 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι για να είναι πιο μαλακές), ψιλοκομμένες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml φρέσκο γάλα

Διαδικασία

Για το κεικ με κασέρι και μυρωδικά

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λάδι.
  • Προσθέτουμε το κασέρι, τα μυρωδικά, τις λιαστές ντομάτες, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι καλά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Πρέπει να είναι παχύρρευστο, όπως το μείγμα των γλυκών κέικ.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στην πιο χαμηλή σκάλα για περίπου 40 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε αν έγινε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ – αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρό, χωρίς υγρά υπολείμματα από άψητη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  • Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Πηγή: gastronomos.gr