Η γρήγορη και απολαυστική εκδοχή της κις λορέν
Η γαλλική τάρτα κις λορέν σε σπιτική εκδοχή με έτοιμη ζύμη τάρτας. Γρήγορη και απολαυστική!
της Ιωάννας Σταμούλου
Έτοιμη σε 1:50′
Υλικά
1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
120γρ. μπέικον ή ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 αβγά
100γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
250ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας στο σκεύος καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Τρυπάτε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά.
Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκοµµένο ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα τα σοταρισμένα υλικά.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάτε λίγο ακόμα να αναµιχθούν καλά.
Αδειάζετε λίγο-λίγο το µίγµα στην τάρτα και ψήνετε στους 180C για 40 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
Αφήνετε την κις να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου πριν την κόψετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, συνοδεύετε µε ανάµικτη πράσινη σαλάτα.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης - Στο αυτόφωρο ανήλικος οδηγός
Ο Αργύρης Πανταζάρας φωτογράφισε γυμνή τη Σίσσυ Τουμάση
Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ 40χρονος άνδρας μετά από τροχαίο
Χανιά: Το «πλωτό παλάτι» του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι έδεσε σήμερα 19/8 στο λιμάνι
Συναγερμός στο ΕΚΑΒ για περιστατικό πνιγμού παιδιού σε πισίνα στην Αγία Πελαγία
Ηράκλειο: Κοριτσάκι κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αγία Πελαγία
«Μαύρο Φεγγάρι»: Τα 3 ζώδια που θα νιώσουν πιο έντονα την επιρροή του
Ένα ιδιαίτερο Airbnb στην Κρήτη: Κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια - Δείτε βίντεο
Κρήτη: Γλέντι... χορός και γιατί όχι και μια πρόταση γάμου; Έτσι αγαπούν οι Κρητικοί (βίντεο)