Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΚΚΕ για Ευρωεκλογές 2024: Mήνυμα αποδοκιμασίας στο πολιτικό σύστημα

10.06.2024, 13:12

Έντονη ανησυχία για την άνοδο της άκρας δεξιάς

Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την αύξηση του ποσοστού του στις φετινές ευρωεκλογές. Κύρια αιτία της ανόδου του ποσοστού του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι η σύνδεσή του και η αξιοπιστία του με τα λαϊκά στρώματα, λέει ο Περισσός. Είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο νομό Αττικής και στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα, στον Πειραιά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα λέει ότι η μεγάλη φθορά της κυβέρνησης οφείλεται κυρίως στην ταξική της πολιτική, αλλά και στη μη αντίσταση σε αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επίσης το Κομμουνιστικό Κόμμα λέει ότι εμπεριέχεται και σαφές πολιτικό μήνυμα αποδοκιμασίας στο πολιτικό σύστημα, στο τεράστιο ποσοστό της αποχής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει έντονη ανησυχία για την άνοδο της άκρας δεξιάς και επίσης διαπίστωση ότι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, όπως λέγεται μεταξύ στελεχών, πάσχουν από το σύνδρομο της πολιτευόμενης αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να καρπωθούν τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ετοιμάζεται για δυναμική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα, γιατί, όπως λέει, είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη, την οποία εμπιστεύονται τα λαϊκά στρώματα και η οποία έχει μεγαλύτερη δυναμική και επιρροή απ’ ότι είναι το εκλογικό του ποσοστό.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης: