Ηράκλειο: 25oC

Κλασική συνταγή για νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες

11.08.2025, 0:01

Εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε τους δικούς σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα μυρωδικών. Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.

κολοκυθοκεφτέδες gastronomos.gr

Υλικά για τη συνταγή

500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
150 γρ. φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 φλιτζάνι)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες για τη συνταγή

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15-20 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα καθαρό πανί, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αυγό και τη φέτα (αν χρησιμοποιούμε).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Πλάθουμε μικρούς κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με τζατζίκι ή γιαούρτι.

Πηγή: enikos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Οι κολοκυθοκεφτέδες μπορούν να γίνουν πιο υγιεινοί αν ψηθούν στον φούρνο αντί να τηγανιστούν.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως κολοκυθάκια, κρεμμύδι, άνηθο και δυόσμο.
  • Το μείγμα πρέπει να πλάθεται μετά την προσθήκη αλευριού και να τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, με συνοδευτικό τζατζίκι ή γιαούρτι.
πριν από 19 λεπτά
Style

Τι σημαίνει η λέξη «παρόλα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Αυτές οι 6 τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της – Εκτός κινδύνου η μητέρα τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Γιατί έκανε «βουτιά» ο τζίρος στην εστίαση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Ιωάννα Τούνη για τον γιο της: «Πόσο ευλογημένη είμαι που με έκανες μαμά» – To τρυφερό video

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Βόρεια Προάστια: Ληστής προσπαθεί να κάνει διάρρηξη αλλά αποτυγχάνει – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης που δολοφονήθηκε στον Βόλο: «Είναι τέρας, θανατική ποινή πρέπει να πάρει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κόσμος

Αγγλία: Κρατούσε νεκρά μωρά στο σαλόνι και τα έβαζε να «δουν» κινούμενα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις μέχρι και σε ΚΤΕΟ – Διπλασιασμοί επιδοτήσεων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Υγεία

Γιατί ιδρώνουμε το βράδυ: Τι προκαλεί τις νυχτερινές εφιδρώσεις

Διαβάστε περισσότερα