Ηράκλειο: 21oC

Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο

30.11.2024, 16:23

Ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια και ανθότυρο για όσους λατρεύουν τα μακαρόνια και όχι μόνο…

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλο μέγεθος)
30 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα πλήρες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών ζεστό
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. μικρά μανιτάρια (brown, πορτομπέλο ή ανάμεικτα) σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με το μετσοβόνε.

Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Βήμα 4ο
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.

Βήμα 6ο
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια 80 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να καβουρντιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 7ο
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μετά το γάλα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στο μείγμα 50 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο μετσοβόνε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 8ο
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 3-4 κ.σ. κρέμα. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του φαγητού.

Συνταγή: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πηγή: vita.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Πέντε άτομα μπήκαν σε κομμωτήριο με σφυριά και ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Οδηγός κίνδυνος – θάνατος κάνει επικίνδυνη προσπέραση (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Πολιτική

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή όταν στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στη βία και γενναιόδωροι στον διάλογο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη 55χρονος ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Εξάρχεια: Σεξουαλική παρενόχληση 36χρονης κοντά σε στάση λεωφορείου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Περιπολικό συνοδεύει νύφη στην εκκλησία – Οι έντονες αντιδράσεις (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Αθλητικά

Αταμάν: «Έχουμε τραυματίες παίκτες και ελπίζω να έχουμε κάποιους μαζί μας την Τρίτη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Συγγενής του 22χρονου συνεργού της διπλής δολοφονίας: «Το παιδί λειτούργησε στον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Κρήτη

Hράκλειο: Άγριος καβγάς γυναικών… κατέληξε στο νοσοκομείο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κρήτη

Chevron – Helleniq Energy: Τι αλλάζει στα ενεργειακά με τη συμφωνία για τα «οικόπεδα» Κρήτης και Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →