Ηράκλειο: 24oC

Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο

30.11.2024, 16:23

Ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια και ανθότυρο για όσους λατρεύουν τα μακαρόνια και όχι μόνο…

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλο μέγεθος)
30 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα πλήρες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών ζεστό
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. μικρά μανιτάρια (brown, πορτομπέλο ή ανάμεικτα) σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με το μετσοβόνε.

Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Βήμα 4ο
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.

Βήμα 6ο
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια 80 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να καβουρντιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 7ο
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μετά το γάλα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στο μείγμα 50 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο μετσοβόνε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 8ο
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 3-4 κ.σ. κρέμα. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του φαγητού.

Συνταγή: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πηγή: vita.gr

πριν από 39 λεπτά
Style

Η ερωτευμένη Βίκυ Κουλιανού βολτάρει στη Μύκονο με τον νέο της σύντροφο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Style

Ελαιόλαδο: Γιατί ποτέ δεν πρέπει να το αποθηκεύετε κάτω από το νεροχύτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Θυμήθηκαν τη μεσαία τάξη μετά από 6 χρόνια φορολογικής αφαίμαξης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Style

Δείτε ποιες 6 ρουτίνες ακολουθούν όλοι οι χαρισματικοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Ιουλία Καλλιμάνη: Η αντίδρασή της όταν «προσγειώθηκε» στο πρόσωπό της ένα πανέρι με λουλούδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Ηράκλειο: Διανομέας παρέσυρε με το μηχανάκι του ηλικιωμένο πεζό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία σου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γύρο εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

ΚΟΚ: Τι πρόστιμα θα πληρώνουν από 13 Σεπτεμβρίου οι παραβάτες οδηγοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Τα 4 ζώδια που προσελκύουν αφθονία και τύχη όλο τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα