Ηράκλειο: 25oC

Κολοκύθα ψητή με φέτα

27.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ένα εύκολο πιάτο, ό,τι πρέπει για τις καθημερινές, είναι η ψητή κολοκύθα με φέτα, πάπρικα και μερικά φυλλαράκια δυόσμου για δροσιά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ως ορεκτικό αλλά και ως ελαφρύ κυρίως, με μια σαλάτα στο πλάι.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 2 κιλά κολοκύθα, κομμένη σε φέτες, με το φλούδι, πάχους 1,5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 200 γρ. φέτα, χοντροθρυμματισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα, για το σερβίρισμα
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

  • Για τη ψητή κολοκύθα με φέτα η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τις φέτες κολοκύθας, τη μία δίπλα στην άλλη, το σκόρδο και το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Σκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  • Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τον δυόσμο και το ξύσμα, περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα