Δείτε τη συνταγή
Το μελίχλωρο, το ημίσκληρο τυρί από τη Λήμνο με την πλούσια, σύνθετη γεύση και το διακριτικό άρωμα, μαζί με το μπέικον, τον κιμά, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια συνθέτουν μια υπερπλούσια γέμιση για τα τρυφερά και φίνα κολοκύθια.
Υλικά
Μερίδες: 5-6
Για τη γέμιση
- 700 γρ. κιμάς χοιρινός
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 300 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε κυβάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κολοκύθια γεμιστά με κιμά και μελίχλωρο Λήμνου Κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα κουταλάκι ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού.
- Την ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
- Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κουκουνά- ρια και τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 6-8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Γεμιστά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Γεμίζουμε μέχρι πάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα «καπάκια» τους.
- Ανακατεύουμε τις τριμμένες ντομάτες με 200 ml ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκύθια.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Σύνοψη άρθρου
- Το μελίχλωρο Λήμνου, μαζί με μπέικον, κιμά, σταφίδες και κουκουνάρια, δημιουργεί μια πλούσια γέμιση για τα κολοκύθια.
- Τα κολοκύθια αδειάζονται και γεμίζονται με το μείγμα κιμά και τυριού πριν το ψήσιμο.
- Η συνταγή περιλαμβάνει το ψήσιμο των γεμιστών κολοκυθιών σε σάλτσα τριμμένης ντομάτας και ελαιόλαδου.
- Το πιάτο σερβίρεται χλιαρό, προσφέροντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων.
Δημοφιλή
Δεν άντεξε την απώλεια του γιού του και «έφυγε» λίγες μέρες μετά ο Αντώνης Μακαρώνας!
Στην Κρήτη εντοπίστηκε η σύζυγος του Πολωνού τουρίστα- Έφυγαν άρον-άρον από το νησί
Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρός 49χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Κρήτη: Θλίψη για τον μεγάλο επιχειρηματία που έφυγε από την ζωή
Ηράκλειο: Έχασε τη γυναίκα του στο αεροδρόμιο λίγο μετά την αποβίβαση - Το περίεργο μήνυμα στο κινητό του
Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον Βασίλη Μπισμπίκη στο πλαίσιο του αυτόφωρου
Τροχαίο ατύχημα «με το καλημέρα» στη Λεωφόρο Κνωσού - Δείτε φώτο
Συναγερμός στο Ρέθυμνο: Ανετράπη εκσκαφέας σε κεντρικό δρόμο
Κρήτη: Θρήνος για την Ειρήνη που έφυγε νωρίς από τη ζωή