Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Ζητά χρηματοδότηση για την κατασκευή του φράγματος Αναποδιάρη

02.04.2024, 20:10

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως

Με ερώτησή του προς του υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, θέτει το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος του Αναποδιάρη.

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου το οποίο θα εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως και θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Αναλυτική η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Μελέτη κατασκευής φράγματος Αναποδιάρη, Δήμου Αρκαλοχωρίου, Νομού Ηρακλείου.

Μελέτες που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες (ΔΕΗ, FEOGA, Yπ. Γεωργίας) και που διατηρούνται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταδείξει την σημαντική ωφέλεια για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του Νομού Ηρακλείου από την κατασκευή φράγματος στον Αναποδιάρη ποταμό.

Η θέση κατασκευής του φράγματος – περιοχή Δεμάτι Ν. Ηρακλείου είναι εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Κρήτης και προβλέπεται στη μελέτη διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του Νομού Ηρακλείου.

Η κατασκευή του φράγματος θα εξασφαλίσει ποσότητα νερού 20 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, από την μέση ετήσια απορροή του χειμάρρου που υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Για τη μελέτη του φράγματος αυτού απαιτείται πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος της χώρας. Αλλά και των επιστημονικών δεδομένων που προβλέπουν ερημοποίηση περιοχών της Μεσογείου λόγω ελλείψεως νερού τις επόμενες δεκαετίες.

Ερωτάσθε:

Εάν προτίθεσθε να διαθέσετε το απαιτούμενο ποσό και να διακηρύξετε την μελέτη κατασκευής του έργου;

Διαβάστε επίσης:

Καιρίδης για μεταναστευτικό: Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς την κοινωνία της Κρήτης

Η αιχμηρή απάντηση Καναβάκη στον Αλέξη Καλοκαιρινό

Στο «Τζάνειο» η 17χρονη που έπεσε και τραυματίστηκε στο πλοίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *