Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

04.07.2024, 13:18

Αγαπημένη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με μακαρόνια! Με υπέροχη σάλτσα και όλη τη γεύση του χωριάτικου κοτόπουλου.

Υλικά

Για το κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

  • 500 γρ. ζυμαρικά (μακαρόνια-χυλοπίτες) χωρίς γλουτένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο (κομμένο σε 8 κομμάτια)
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Στεγνώνουμε πρώτα καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.
  • Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα