Ηράκλειο: 25oC

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

24.06.2025, 22:09

Μια καλή ιδέα για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα

Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα γρήγορο γεύμα.

Με υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στην κουζίνα -πάπρικα, μουστάρδα και κρασί- του δίνουμε ένταση και νοστιμιά.

10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 4
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
90 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.
Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα