Ηράκλειο: 25oC

Κοτόπουλο στον φούρνο σε κρούστα γιαουρτιού με κάρι

05.07.2025, 17:26

Δείτε τη συνταγή 

Μια συνταγή με ινδικές καταβολές, εδώ διαμορφωμένη σε ελαφριά εκδοχή: το κατσικίσιο γιαούρτι είναι φύσει ελαφρύτερο, με λιγότερα λιπαρά, χωρίς να στερείται νοστιμιάς και ωραίας, κρεμώδους σύστασης.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 400 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 2.000 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα το καθένα στα 6
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στον φούρνο σε κρούστα γιαουρτιού με κάρι Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Φυλάσσουμε το μισό μείγμα στο ψυγείο, για το σερβίρισμα.
  • Στο υπόλοιπο μείγμα του μπολ ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε κάνοντάς τους μασάζ με το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες, για να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  • Με το υπόλοιπο λάδι ραντίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε άλλη μία φορά.
  • Τα αραδιάζουμε στο ταψί, σε μονή στρώση, τακτοποιώντας ανάμεσά τους τα κρεμμύδια.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου στο εσωτερικό και να αποκτήσουν μια κατά τόπους σκούρα κρούστα.
  • Τα μοιράζουμε σε πιάτα μαζί με τα μελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με το μείγμα γιαουρτιού που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο, ως ντιπ.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα