Ηράκλειο: 18oC

Κουνέλι με μανιτάρια στην κατσαρόλα

19.05.2024, 6:05

Πάμε να δούμε μια εύκολη και γευστική συνταγή

Το κουνέλι στην κατσαρόλα μαγειρεύεται σαν το κοτόπουλο, έχει ιδιαίτερη νοστιμιά και με τα μανιτάρια γίνεται ένα πρώτης τάξεως πιάτο για το κυριακάτικο ή ακόμα και το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κουνέλι, περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε μερίδες (κουνέλι θα βρούμε και σε πολλά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ)
  • 1 – 2 κουτ. σούπας αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 20 μανιτάρια, της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους κ.ά.), σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, χοντροκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη, κοπανισμένα να γίνουν σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι με μανιτάρια στην κατσαρόλα ξεκινάμε αλευρώνοντας ελαφρώς τα κομμάτια του κουνελιού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  4. Επαναφέρουμε τα κομμάτια του κουνελιού στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε 400 ml νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν το φαγητό αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κουνέλι, με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
  7. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κουνέλι, να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  8. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν βιαζόμαστε όμως να προσθέσουμε υγρά προτού βάλουμε τα μανιτάρια, γιατί θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους.
  9. Αν, όμως, το φαγητό έχει γίνει, αλλά υπάρχει περίσσεια υγρών, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το κουνέλι με μανιτάρια με ένα αφράτο πιλάφι και μπρόκολο στον ατμό.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Brownies γεμιστά με παγωτό

Παγωτό σορμπέ λεμόνι

Παγωτό μόνο με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή

πριν από 4 λεπτά
Ηράκλειο

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →