Τη γλυκιά γεύση που έχει το κουνουπίδι ισορροπούν άριστα τα ζεστά μπαχαρικά με τις έντονες ευωδιές τους, ενώ το ψήσιμο δίνει φουρνιστή νοστιμιά.
Υλικά
- τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι (κόβουμε και τα κοτσάνια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 60 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας
- σπόρους ροδιού
- 2 κρεμμύδια ξερά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κουνουπίδι με μπαχαρικά και σκόρδο, ξεκινάμε στρώνοντας σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, τους σπόρους κόλιανδρου, το κύμινο, τη πάπρικα, λίγο πιπέρι καγιέν και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε σχεδόν μονή στρώση στο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε ανάμεσα τα φετάκια κοτσανιών, τους σπόρους ροδιού και τα κρεμμύδια.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Με το αίμα ενός ακόμη νέου ανθρώπου βάφτηκε η άσφαλτος: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο πρώην διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χανίων
Τουρίστρια σε αμόκ κατέβασε την ελληνική σημαία, την πέταξε στον δρόμο και έριξε γροθιά στο πρόσωπο αστυνομικού
Στα Χανιά προσγειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/10) το «Air Force»
Συνταξιούχοι: Νωρίτερα η καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ
ΔΕΔΔΗΕ: Που και τι ώρες θα κοπεί σήμερα Δευτέρα (13/10) το ρεύμα στην Κρήτη