Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αν σας αρέσουν οι τηγανητές κουτσομούρες δοκιμάστε και αχνιστές με λευκό ξηρό κρασί και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 160 ml λευκό ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα ψάρια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»