Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αν σας αρέσουν οι τηγανητές κουτσομούρες δοκιμάστε και αχνιστές με λευκό ξηρό κρασί και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 160 ml λευκό ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα ψάρια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Σεισμός τώρα στην Κρήτη
Παλέρμο: Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονου – Πυροβολήθηκε στο μέτωπο
Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 51χρονος από εκπυρσοκρότηση όπλου
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Τροχαίο με το «καλημέρα» στο Ηράκλειο