Ηράκλειο: 31oC

Κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί

27.07.2024, 6:15

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αν σας αρέσουν οι τηγανητές κουτσομούρες δοκιμάστε και αχνιστές με λευκό ξηρό κρασί και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1.500 γρ. φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 ml λευκό ξηρό κρασί
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα ψάρια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα