Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αν σας αρέσουν οι τηγανητές κουτσομούρες δοκιμάστε και αχνιστές με λευκό ξηρό κρασί και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 160 ml λευκό ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουτσομούρες αχνιστές με λευκό κρασί, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα ψάρια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»