Ηράκλειο: 20oC

Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι

25.08.2024, 0:29

Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους

Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Με το μαρινάρισμα και το σιγανό βράσιμο, το κρέας γίνεται λουκούμι!

Υλικά

  • 2 kg αγριογούρουνο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ντομάτες
  • 1½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πορτοκάλι ( τη φλούδα του)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το αγριογούρουνο στιφάδο

  • Bάζουμε πρώτα το κρέας στη μαρινάδα.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
  • Με αυτή τη μαρινάδα για αγριογούρουνο, θα φύγει το περισσότερο αίμα η βαριά μυρωδιά του.
  • Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 10 λεπτά.
  • Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε το κρέας σε μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, να το ρουφήξει το κρέας.
  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές.
  • Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
  • Στα τελευταία κομμάτια κρέατος ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 4-5 λεπτά.
  • Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
  • Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  • Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο και σιγοβράζουμε το φαγητό στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα και η σάλτσα να δέσει καλά και να μελώσει.
  • Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μέλι.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Σερβίρουμε το κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 3 ώρες
Υγεία

Χάστε 4 κιλά και ρίξτε χοληστερόλη και σάκχαρο σε λιγότερο από 2 μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →