Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο και σπανάκι

05.07.2025, 9:25

Αναλυτικά η συνταγή

Με σπανάκι και κοτόπουλο γεμίζουμε αυτές τις λαχταριστές αλμυρές κρέπες.

Συνοδεύουμε με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.

10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Τεμάχια: 10
10 κρέπες

Γέμιση

1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό

Επικάλυψη

300 ml (1 1⁄2 κούπα) φρέσκο γάλα
2 αυγά

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο και σπανάκι, ξεκινάμε σοτάρωντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε κατά μήκος σε κάθε κρέπα 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, περιχύνουμε τις κρέπες και τις ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα