Ηράκλειο: 34oC

Κρητικά καλτσούνια: Μια τέλεια συνταγή με μέλι

10.11.2024, 14:47

Συνταγή επιτυχίας για το εκλεκτό Κρητικό έδεσμα 

Κρητικά καλτσούνια, ένα κρητικό έδεσμα που τρελαίνει και τον πιο απαιτητικό και μπορεί να «απογειωθεί» χάρη σε μια πολύ απλή αλλά τέλεια συνταγή με μέλι. Η Αργυρώ φτιάχνει τα πιο λαχταριστά καλτσούνια με μέλι με μόνο 20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο. Πώς γίνεται; Ιδού η τέλεια συνταγή :
Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
διάλυμα αυγού
λίγο σουσάμι
μέλι για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

500 γραμ. φρέσκο Κρητικό ανθότυρο
200 γραμ. μαλάκα (Κρητικό χλωρό τυρί)
1-2 αυγά
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους 10 εκ.
Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου από μια κουταλίτσα γέμιση, βρέχουμε τις άκρες με νερό και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
Πατάμε καλά με πιρούνι τις ενώσεις.
Αραδιάζουμε τα καλτσούνια σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, αλείφουμε με διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για περίπου 25′.
Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Κατά το ψήσιμο, ανεβοκατεβάζουμε τα καλιτσούνια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Advertisment