Η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή
Κρύα μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και μανιτάρια. Δροσερό πιάτο έτοιμο σε 10 λεπτά.
Υλικά
Για τα μακαρόνια
- 1 συσκ. πένες
- Κρέμα βαλσάμικο
Για τα λαχανικά
- 2 τεμάχιο/ια μελιτζάνες
- 2 τεμάχιο/ια κολοκύθια
- 1 τεμάχιο/ια καρότο
- 10 τεμάχιο/ια ασπρομανίταρα
- 3 τεμάχιο/ια πιπεριές
- 4-5 λιαστές ντομάτες
- 10 τεμάχιο/ια ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο κλων. θυμάρι
- Λίγη ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την σως
- ½ φλ. γάλα
- 2 φλ. φέτα τρίμμα
- Ρίγανη
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ και τα βάζουμε σε ταψί.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15′ να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο να γλασάρουν.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι μαλακά για να κατεβάσουν τα ζουμιά τους και να σχηματιστεί μία σάλτσα απ’ όλα τα ψητά λαχανικά, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
- Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλούν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα γλασαρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα να κρυώσει τελείως.
- Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.
Για τη σως
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τρίμματα φέτας.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα.
Πηγή: argiro.gr
Σύνοψη άρθρου
- Κρύα μακαρονοσαλάτα με πένες, λαχανικά και μανιτάρια, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες.
- Τα λαχανικά ψήνονται με ελαιόλαδο και βαλσάμικο στους 200°C για 15-25 λεπτά μέχρι να γλασαριστούν.
- Τα βρασμένα ζυμαρικά αναμειγνύονται με τα ψητά λαχανικά και αφήνονται να κρυώσουν.
- Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε σως από γάλα και φέτα και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικο.
Δημοφιλή
Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 χρόνων
Ηράκλειο: Θλίψη για τον θάνατο της Κατερίνας Κουλάτσογλου
Κάνει τις διακοπές της και φεύγει «κυρία» χωρίς να πληρώσει – Τρεις αναφορές σε Κύθνο και Λαύριο
Θρήνος στο Ρέθυμνο: Έφυγε πρόωρα από τη ζωή η Εύη Αποκορωνιωτάκη
Βαρύ πένθος για το Ντέμη Νικολαΐδη - Πέθανε η σύντροφος του Αλεξάνδρα
Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από τη ζωή ο καλός φίλος του Μίκη Θεοδωράκη
Ρέθυμνο: Σήμερα η κηδεία της Εύης Αποκορωνιωτάκη
Καιρός: Βροχές... σε αναμονή – Πότε θα φτάσει η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία στην Ελλάδα
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη όσοι πήραν παράνομα χρήματα