Ηράκλειο: 32oC

Κυκλαδίτικο πατατάτο από την Αργυρώ

19.08.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Όσοι περνούν από τις Κυκλάδες, ορκίζονται στη νοστιμιά του και την απλότητά του. Φανταστικό πατατάτο θα δοκιμάσετε στην Αμοργό.

Υλικά

Για το μοσχάρι κοκκινιστό

  • 1.200 γρ. μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες (εναλλακτικά αρνί ή κατσίκι))
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό (πολύ ψιλοκομμένο).
  • 2 σκελ. σκόρδο (σπασμένες)
  • 6 πατάτες μέτριες (καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. κρασί λευκό (ξηρό)
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6΄- 7΄.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3΄- 4΄.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2΄- 3΄ και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μάθετε όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: