Δείτε πως να τα φτιάξετε
Η προετοιμασία αυτής της συνταγής, συγκεκριμένα, είναι παιχνιδάκι. Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά, τα περνάμε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσουν να μαγειρεύονται. Στη συνέχεια θα τα βάλουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με το πέστο, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά: ντοματίνια , μοτσαρέλα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης .
Ξεκινώντας από αυτή τη βασική συνταγή μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές γευστικές παραλλαγές, για παράδειγμα να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με ξιφία και τη μοτσαρέλα με κάποιο άλλο τυρί. Και αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε και τα ντοματίνια με λιαστές ντομάτες. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε αυτή την πολύχρωμη και νόστιμη μακαρονοσαλάτα.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
12 γαρίδες
200 γρ. ντοματίνια
150 γρ. μοτσαρέλα
20 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
15 γρ. τριμμένο φιστίκι
Για το πέστο
200 γρ. φιστίκια
4-5 φύλλα βασιλικός
25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
50 ml νερό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο: Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα φιστίκια για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες από τα φιστίκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τα φιστίκια, 4-5 φύλλα βασιλικού, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ένωση. Η ποσότητα του νερού μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πέστο μας ή πώς μας αρέσει. Αφήνουμε το πέστο στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με το να σοτάρετε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και μια πρέζα αλάτι για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε το αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το πέστο φιστικιού και ανακατεύουμε. Προσθέστε τώρα τα καλά στραγγισμένα ντοματίνια, τις γαρίδες κομμένες σε κομμάτια, τη μοτσαρέλα και το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: jenny.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μίλτου Πασχαλίδη για τον Δημήτρη Μητροπάνο - Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό