Δείτε πως να τη φτιάξετε
Αυθεντική άζυμη λαγάνα, όπως την φτιάχνουν οι μοναχοί. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το αγαπημένο σαρακοστιανό έδεσμα.
Υλικά
Τεμάχια: 1 λαγάνα
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ταχίνι
50 γρ. σουσάμι + επιπλέον, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Σε βαθύ μπολ διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το σουσάμι και σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
Μπορεί να μη χρειαστούμε όλο το αλεύρι.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια λαγάνα, πάχους 1/2 εκ., κάνοντας και τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος (π.χ. μέσα σε φούρνο που έχουμε θερμάνει και μετά σβήσει) χωρίς να τη σκεπάσουμε, για περίπου 8 ώρες.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Αλείφουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της λαγάνας, πασπαλίζουμε με όσο σουσάμι θέλουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: newsbomb.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Νεκρός 19χρονος στρατιώτης μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Δίνει μάχη για την ζωή ακόμη ένας
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Ηράκλειο: «Κόλαση» φωτιάς σε αποθήκη τροφίμων στην Επισκοπή - Μεγάλες ζημιές στο κτήριο
Ξέσπασμα οργής από τον πατέρα του Κρητικού φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοιχίο: «Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή»
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση