Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Λαμία: Η Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα μετά την μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών

18.05.2024, 18:47

Στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας υπάρχουν 26 καταγγελίες

Η εισαγγελία Λαμίας ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ  ξεκίνησαν όλες τις αναγκαίες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Σύμφωνα με την αναφορά των σχολικών διευθύνσεων, 63 μαθητές από 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία παρουσίασαν συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια και έντονους πόνους.

Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συμβάν ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας σύμφωνα με το lamianow.gr υπάρχουν 26 καταγγελίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας -μιλώντας στον Lamia Polis 87.7 – Μαρία Ζωγράφου κάλεσε τους γονείς αλλά και τους ενήλικες με συμπτώματα να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν καθώς τα γεύματα καταναλώθηκαν και από άλλα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα κάλεσε τους γονείς να παραδώσουν τις επόμενες ημέρες δείγμα κοπράνων των μαθητών στο νοσοκομείο Λαμίας στον δεύτερο όροφο για να διευκολυνθεί η έρευνα των αρμοδίων αρχών.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία 

Τροφικές δηλητηριάσεις: Απειλή για τη δημοσία υγεία 

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σε πλοίο κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής