Ηράκλειο: 34oC

Λεμονόπιτα – Έτοιμη σε 3 μόνο βήματα

10.06.2024, 1:52

Μια λεμονόπιτα που θα σε συναρπάσει με πανεύκολη διαδικασία και υπέροχη γεύση

Ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση, και σίγουρα η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι συνοδεία με ένα φλιτζάνι καφέ. Τη συνταγή βρήκαμε από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Υλικά

Για την βάση

  • 250γρ Μπισκότα digestive
  • 130γρ (λιωμένο) Βούτυρο

Για την κρέμα

  • 130γρ Ζάχαρη
  • 30γρ Κορνφλάουρ
  • 3 (από τρια λεμόνια) Ξύσμα Λεμόνι
  • 3 (απο τρια λεμόνια) Χυμό λεμονιού
  • 50γρ Βούτυρο
  • 3 Κρόκους
  • 1 αυγό
  • Βανίλια

Για σερβίρισμα

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Για τη βάση

Τρίβουμε τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο, τα ανακατεύουμε μαζί μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Για τη γέμιση

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη το κορν φλαουρ, το ξύσμα και το χυμό, τα αυγά, τη βανίλια, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
  2. Μοντάρουμε τη λεμονόπιτα
  3. Τοποθετούμε το μπισκότο σε μια βάση με αποσπώμενο κούμπωμα και στρώνουμε από πάνω την κρέμα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024 – Ηράκλειο: Πυρετώδεις προετοιμασίες με το εκλογικό υλικό

Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα συγκροτηθεί Σώμα το νέο Κοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2024: Η εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών