Ηράκλειο: 25oC

Λιγκουίνι με λεμόνι και σκόρδο

29.10.2024, 23:42

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με λεμόνι και σκόρδο είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο. Η φρεσκάδα του λεμονιού σε συνδυασμό με την αρωματική ένταση του σκόρδου δημιουργεί ένα πιάτο με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά

  •  225 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ξύσμα λεμονιού για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Οδηγίες

  1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό με αλάτι. Ρίξτε τα λιγκουίνι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Μόλις τα λιγκουίνι βράσουν, σουρώστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με το σκόρδο, το λεμόνι και τον μαϊντανό.
  5. Ανακατέψτε καλά τα λιγκουίνι με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Αφήστε τα λιγκουίνι να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά ακόμα και σερβίρετε αμέσως.
  7. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και άρωμα.

Συμβουλές:

  1. Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας και άλλα υλικά, όπως τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ψητές πιπεριές.
  2. Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  3. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να αξιοποιήσετε υπολείμματα ψητού κοτόπουλου ή σολομού. Απλά ψιλοκόψτε το ψάρι ή το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.

Πηγή: enikos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα