Ηράκλειο: 30oC

Λουκουμάδες γιαουρτιού

19.07.2024, 3:33

Απλά φανταστικοί!

Φτιάξτε αυτούς τους διαφορετικούς λουκουμάδες με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική τους γεύση και τη μοναδική τους υφή.

Υλικά

Για τους λουκουμάδες γιαουρτιού

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κύβος νωπής μαγιάς
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ¼ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη

Για το τηγάνισμα

  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα

Για την ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
  • Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Λουκουμάδες γιαουρτιού

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα.
  • Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό.
  • Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί.
  • Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Για το τηγάνισμα

  • Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα.
  • Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της).
  • Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω.
  • Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά.
  • Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.
  • Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Κληρονόμησε χρέη – βρήκε δικαιοσύνη: Απόφαση-σταθμός στην Ξάνθη διέγραψε 1 εκατ. ευρώ οφειλές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Style

Σεπτέμβριος: Τι επιφυλάσσει ο μήνας για το κάθε ζώδιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Υγεία

Τα κιλά δεν λένε όλη την αλήθεια για την υγεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Πολιτική

Πλεύρης: Με το προηγούμενο καθεστώς η εξέταση εκκρεμών αιτήσεων για άδεια παραμονής για «εξαιρετικούς λόγους»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Style

Βούλα Πατουλίδου για τον σύζυγο της: «Έφυγε στην αγκαλιά μου»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Aυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένα άτομο στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Υγεία

Το τρόφιμο που βλάπτει την καρδιά μας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ηράκλειο

Θλίψη για τον παπά – Γιώργη που έσβησε στα 46 του χρόνια – Την Τετάρτη η κηδεία του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Νέο σοβαρό τροχαίο ατύχημα – Τρεις τραυματίες μεταξύ αυτών ένα παιδί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο με δύο γυναίκες που έκλεψαν κινητά από ψητοπωλείο μέρα-μεσημέρι

Διαβάστε περισσότερα