Ηράκλειο: 27oC

Λουκουμάδες με μπισκότο

17.07.2024, 21:48

Θα σας ξετρελάνουν!

Τέτοιους λουκουμάδες δεν έχεις ξαναδοκιμάσει! Δαγκώνεις το χρυσό και τραγανό λουκουμά και σου αποκαλύπτεται η μοναδική σοκολατένια γέμιση με μπισκότο!

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. νερό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Για τα σοκολατάκια

  • 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπισκότα γεμιστά
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τους λουκουμάδες

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την ρίχνουμε καυτή μέσα στη σοκολάτα, περιμένουμε 1′ κι ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
  • Μόλις το μείγμα μας κρυώσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, πλάθουμε μικρά σοκολατάκια σαν τρούφες και τα φυλάμε στην κατάψυξη.

Ζύμη για τους λουκουμάδες

  • Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι – μαγιά – ζάχαρη)
  • Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό) για να διαλυθεί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Ξεκουράζουμε τη ζύμη, για 40′ περίπου, σε ζεστό μέρος.
  • Παίρνουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην ζύμη φροντίζουμε να καλυφθεί καλά με το χυλό και τηγανίζουμε στο σπορέλαιο.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με λιωμένη σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: