Ηράκλειο: 33oC

Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

13.08.2024, 0:35

Mια συνταγή που μοσχομυρίζει Πάρο

Για τη μακαρονάδα με ντοματίνια, αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα μακαρόνια µε ντοµατίνια

  • Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
  • Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: