Δείτε τη συνταγή
Άλλο μακαρονάδα με κιμά και άλλο μακαρονάδα με άφθονο μπαχαράτο κιμά, πικάντικο λουκάνικο τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας!
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 100 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
- 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ολόκληρη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 300 γρ. λουκάνικα τσορίθο, σε λεπτές φέτες (ισπανικό πικάντικο λουκάνικο που βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, deli και μεγάλα σούπερ μάρκετ – το αντικαθιστούμε με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο)
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό (αν θέλουμε) + ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για τα μακαρόνια με κιμά, τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας, πρώτα τσιγαρίζουμε τον κιμά σε 30 ml από το λάδι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, 400 ml νερό, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
- Βρίσκουμε το σκόρδο, το λιώνουμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε (έτσι διατηρεί όλη τη γλύκα του και δεν πικρίζει).
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε στον κιμά χωρίς το λίπος τους, τα ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πλούσια μπολονέζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα και περιχύνουμε με όση κρέμα παρμεζάνας θέλουμε.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και μαϊντανό.
Πηγή: gastronomos.gr
Σύνοψη άρθρου
- Η συνταγή συνδυάζει μακαρόνια με κιμά, πικάντικο τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας για πλούσια γεύση.
- Ο κιμάς μαγειρεύεται με μπαχαρικά, πελτέ, ντομάτα και τσορίθο σε δυνατή φωτιά.
- Η κρέμα παρμεζάνας παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα.
- Η μακαρονάδα σερβίρεται με γαρνίρισμα από μπούκοβο και μαϊντανό, αν επιθυμείτε.
Δημοφιλή
Ρίγη συγκίνησης στο Ρέθυμνο: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Φώτο)
Δεν άντεξε την απώλεια του γιού του και «έφυγε» λίγες μέρες μετά ο Αντώνης Μακαρώνας!
Πένθος στο Ηράκλειο: Το τελευταίο «αντίο» στον Πρώην Αερολιμενάρχη
Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Βασίλης Παϊτέρης - Γιατί συνελήφθη ο γνωστός τραγουδιστής;
Βαρύ πένθος στην Αγία Πελαγία - «Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός Στέλιος
ΒΟΑΚ: Σοβαρό τροχαίο με εγκλωβισμό στον Καβρό
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ξεπαγώνουν» οι πληρωμές των αγροτών - Πότε θα μπει η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης
Σε θάνατο με διετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Κίνας
Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό της Χαρίκλειας