Ηράκλειο: 33oC

Μαλεμπί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

13.07.2024, 0:41

Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά

Συνταγή Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά, όπως και να το συναντήσετε η συνταγή μαλεμπί θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • Λίγο ροδόνερο
  • Ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • Φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για το μαλεμπί

  • Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,
  • Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  • Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
  • Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα

  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.
  • Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: