Ηράκλειο: 24oC

Μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

05.08.2024, 0:17

Τα υλικά και η εκτέλεση

Φανταστικό παγωτό μπανάνα με καραμέλα, φτιαγμένο όπως παλιά. Απλά υπέροχο! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
  • 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο

Για τις μπανάνες

  • Βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με πιρούνι.

Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί.
  • Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
  • Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.
  • Αυτή είναι η κλασική μέθοδος, για να φτιάξουμε παγωτό όπως παλιά και χωρίς παγωτομηχανή.
  • Όσες πιο πολλές φορές παγώσουμε το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα