Τα υλικά και η εκτέλεση
Καταπληκτική μανιταρόπιτα ρολό με ζαμπόν και κρέμα τυριών Φτιάξτε την όλοι! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
Για την μανιταρόπιτα σε ρολό
- 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα σφολιάτας
- 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
- 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
- 1 σκελ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών
Για την κρέμα 4 τυριά
- 500 γρ. γάλα
- 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- Από 200 γραμ. κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ και κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ.
- Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
- Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά.
- Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο
- Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
- Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
- Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
- Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες.
- Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
- Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
- Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αλέξη Τσικόπουλου: Βίντεο δείχνει τον γιατρό λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του