Ηράκλειο: 25oC

Μανιταρόσουπα με γραβιέρα και σκορδόψωμο

09.12.2024, 23:24

H μεγαλύτερη γενιά, οι boomers, αγαπά πολύ τη μανιταρόσουπα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, όλο το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα αχνίζουμε μανιτάρια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 25΄-31΄. Κατόπιν την περνάμε από μπλέντερ να γίνει κρέμα.

Βήμα 3

Ταυτόχρονα φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο εαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Βήμα 4

Κατόπιν τρίβουμε πάνω τους τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση. Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα ρίχνουμε τη γραβιέρα και συνοδεύουμε με τα σκορδόψωμα.

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα