H μεγαλύτερη γενιά, οι boomers, αγαπά πολύ τη μανιταρόσουπα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, όλο το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα αχνίζουμε μανιτάρια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 25΄-31΄. Κατόπιν την περνάμε από μπλέντερ να γίνει κρέμα.
Βήμα 3
Ταυτόχρονα φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο εαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 4
Κατόπιν τρίβουμε πάνω τους τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση. Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα ρίχνουμε τη γραβιέρα και συνοδεύουμε με τα σκορδόψωμα.
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη