Ηράκλειο: 22oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Μανόλης Χνάρης: «Οι αδιάκοπες παρεμβάσεις μας για ζωτικής σημασίας ζητήματα αποδίδουν καρπούς»

15.05.2024, 18:23

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου προέβη στην παρακάτω δήλωση 

Σε συνέχεια των πρόσφατων εξαγγελιών των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας που αφορούν τον νομό Ρεθύμνης, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι οι κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις και οι πιέσεις που ασκούμε προς πάσα κατεύθυνση για ζωτικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν τον νομό μας αποδίδουν καρπούς.

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις τόσο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, έστω και αν οι εξαγγελίες έγιναν παραμονές των ευρωεκλογών.

Δίκαια και πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου για το χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως δυσπρόσιτων, όπως έγινε με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Μυλοποτάμου, έγιναν δεκτά και δρομολογούνται.

Ωστόσο, αναμένουμε όμως ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμαρίου, (Συβρίτου και Φουρφουρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνης), καθώς και των αντίστοιχων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε ανάλογες ενέργειες προέβη και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο κατόπιν των συνεχών κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων, αλλά και με την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας εξαναγκάστηκε και για πρώτη φορά δεσμεύτηκε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ότι οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του πολύπαθου Κέντρου Υγείας, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Ως ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε τη στοχευμένη και αξιόπιστη αντιπολιτευτική μας πολιτική, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας το σύνολο των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Κύριος σκοπός παραμένει η άμεση επίλυση τους με συνεχή διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων μας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, επιμένοντας σε κοινωνικό κράτος με σταθερούς πυλώνες την παιδεία και την υγεία, δημιουργώντας μία συμπεριληπτική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα Φον ντερ Λάιεν στα Σκόπια για σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τα «σύννεφα» πάνω από την οικονομία των Σκοπίων και οι σχέσεις τους με την Αθήνα

Το αλβανικό κόμμα DUI κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα