Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μαρία Καρνέση: Ποια ήταν η εφοπλίστρια της ναυτιλιακής εταιρίας που δολοφονήθηκε στη Γλυφάδα

12.02.2024, 16:32

Πηγές αναφέρουν πως ο δράστης ήταν στη μισθοδοσία της ναυτιλιακής εταιρείας

Η Μαρία Καρνέση, αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ιδιοκτήτρια της εταιρείας European Navigation έπεσε νεκρή το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, μαζί με άλλα δύο θύματα, στα γραφεία της εταιρείας από τα πυρά 70χρονου επιστάτη.

H αδερφή του μεγαλομετόχου της εταιρείας εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Λαδά Καρνέση, ηλικίας 76 ετών, ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας, κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματι Ηλίας Κουκουλάρης, είναι τα θύματα του 70χρονου αιγυπτιακής καταγωγής που εισέβαλε στα κτήρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2024.

Ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, έσπασε την πόρτα, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι. Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον πάνω όροφο και ο δράστης δεν την βρήκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης εργαζόταν στο κτήμα του εφοπλιστή στους Πεταλιούς και ο Σπύρος Καρνέσης του είχε παραχωρήσει μάλιστα και ένα σπιτάκι για να διαμένει στη Γλυφάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν στη μισθοδοσία της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers στην οποία έκανε την επίθεση το πρωί.

Η European Navigation Inc.

Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά από λίγη ώρα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία European Navigation στην οποία εκτιλύχτηκαν τα τραγικά γεγονότα στη Γλυφάδα σήμερα (12.02.24), ιδρύθηκε το 1979, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η European Navigation Inc. ιδρύθηκε το 1979. Ιστορικά, ο όμιλος διαχειρίζεται κατά μέσον όρο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών και VLCC, μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulk carriers.

Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο περίπου 1.200.000 DWT, όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στην Αθήνα. Ο όμιλος διατηρεί, επίσης, γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση). Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τη στελέχωση. Το πλήρωμα για τον στόλο προέρχεται από την Ακαδημία Πληρώματος Μανίλας του ομίλου υπό το εγκατεστημένο γραφείο στη Μανίλα, το οποίο λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια.

Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.

Ο στόλος αποτελείται σήμερα από δύο δεξαμενόπλοια DP2 Suezmaxes shuttle tankers που κατασκευάστηκαν το 2013 στην STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006.

Η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ακολούθησε μια συντηρητική στρατηγική επέκτασης και επί του παρόντος έχει ένα βιβλίο παραγγελιών για πέντε δεξαμενόπλοια MR στην STX στην Κορέα για παράδοση στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στην Αθήνα (Γλυφάδα). Ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).

Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τη στελέχωση.

Το πλήρωμα για τον στόλο προέρχεται από την Ακαδημία Πληρώματος Μανίλας του ομίλου υπό το εγκατεστημένο γραφείο στη Μανίλα και το οποίο λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια.

Η European Navigation Inc. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων με ασφαλή, υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας και αξιόπιστες υπηρεσίες μέσω της υψηλής ποιότητας των πλοίων, των πρακτικών και του προσωπικού της στη θάλασσα και στην ξηρά. Η εταιρεία έχει εξαιρετικό ιστορικό ασφάλειας και εργάζεται συνεχώς για τον εντοπισμό, τον μετριασμό και τον έλεγχο των κινδύνων, προστατεύοντας τους ανθρώπους, την περιουσία και το περιβάλλον από τυχαίες απώλειες.

Μέσω της καινοτομίας, η European Navigation Inc. έχει αναπτύξει λύσεις στο σχεδιασμό πλοίων από το πρόγραμμα νεότευκτων πλοίων της, οι οποίες από την εισαγωγή τους, έχουν γίνει πρότυπο του κλάδου. Η European Navigation και η European Product Carriers συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους πελάτες τους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους και ταυτόχρονα να επεκτείνουν τον στόλο με εμπορικά και οικονομικά υγιή τρόπο.

Πηγή: mononews.gr