Από εκείνα τα φαγητά που θα σας γίνουν συνήθεια
Ψαρονέφρι μαριναρισμένο στο φούρνο με ψητά λαχανικά. Τι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι από ψαρονέφρι στο φούρνο. Μία συνταγή εύκολη από την Αργυρώ με πολλά λαχανικά για ένα γεύμα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα και πολύ γευστικό.
Η μαρινάδα, μέσα στην οποία βάζετε το κρέας, νοστιμεύει ακόμα περισσότερο το φαγητό και κάνει το ψαρονέφρι ζουμερό και τρυφερό με υπέροχα αρώματα. Το μέλι και η μουστάρδα είναι βασικά συστατικά στην μαρινάδα για να γίνει το πιο φανταστικό ψαρονέφρι.
Επίσης, τα ψητά λαχανικά, όπως πιπεριές, μελιτζάνες και μανιτάρια μαζί με το μπαλσάμικο ξύδι ταιριάζουν καταπληκτικά με το κρέας και δημιουργούν ένα φαγητό στο φούρνο που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Το ψητό ψαρονέφρι σε συνδυασμό με τα λαχανικά, δίνουν ένα πιάτο γευστικό και ελαφρύ. Φτιάξτε αυτή την συνταγή οπωσδήποτε!
Υλικά
- 800 γραμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
- 3 πιπεριές χρωματιστές
- 6 ασπρομανίταρα μεγάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1/2 κ.γλ. θυμάρι
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαρινάδα για το ψαρονέφρι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ.
- Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα.
- Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω.
- Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.
Για τα ψητά λαχανικά
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 35 εκ.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια τα λαχανικά.
- Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25΄ μεχρι να μακακώσουν τα λαχανικά.
- Ακουμπάμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.
- Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τα ψητά λαχανικά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβόλησε τη γυναίκα του στο κεφάλι και αυτοκτόνησε
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες
Ταϊλάνδη: 35χρονη έκανε σεξ με βουδιστές μοναχούς, τράβηξε βίντεο και τους εκβίαζε ζητώντας εκατομμύρια ευρώ
Ηράκλειο: Η Δικαιοσύνης αποχαιρετά τη «σιδηρά κυρία» της
Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά - Στο νοσοκομείο 26χρονος οδηγός μηχανής
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κρητικός έπαιρνε 380.000 ευρώ ετησίως επί 5 χρόνια για στρέμματα που δήλωνε σε... Γράμμο και Βόιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «σύστημα Αυγενάκη» έφαγε πάνω από 6 εκατ. ευρώ - Αποκαλυπτικοί διάλογοι με... «φραπέ»
Ρέθυμνο: Σοβαρό τροχαίο στον κόμβο της Επισκοπής – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων
Σοκ στα Χανιά: Χτύπησε τη σύζυγό του με μαγκούρα στη πλατεία του χωριού και την... έστειλε στο νοσοκομείο